Safeinlogplus tunnus
Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 tunnus
Euroopan unioni Euroopan sosiaalirahasto tunnus

QWL-kysely

Lapin yliopistossa kehitetty QWL-kysely on tieteellisesti validi ja kansainvälisen tiedeyhteisön hyväksymä mittausmenetelmä. Sen avulla työhyvinvointi voidaan muuntaa henkilöstön suorituskyvyksi. Kysely perustuu motivaatioteoriaan, ja se tuottaa työelämän laadun indeksin eli QWL-indeksin.

Työelämän laatu muodostuu kolmesta motivaatiotekijästä: luovuus, yhdessä tekeminen ja turvallisuuden tunne. Lue lisää työelämänlaadun teorioista sivulta QWL-indeksin mittaaminen. QWL-kyselyn kysymykset on suunniteltu siten, että ne liittyvät näihin kolmeen motivaatiotekijään. Kyselyssä huomioidaan niiden keskinäinen vaikutus työelämän laatuun. Työelämän laatu on aina näiden tekijöiden yhteisvaikutusta eikä mikään itsearvostustekijä yksinään määritä lopullista henkilöstön suorituskykyä.

QWL-kyselyssä on viisitoista kysymystä, jotka ovat kohdennettu ja tieteellisesti validoitu. QWL-kysely kysymyksineen on ladattavissa PDF-tiedostona. QWL-kyselyn voi toteuttaa esimerkiksi verkosta löytyvillä ilmaisilla kyselytyökaluilla, kuten Webropol- tai Google Forms –työkaluilla.

Kyselyn tekemisen jälkeen voidaan siirtyä henkilöstötuottavuuden analysointiin.

Testaa tietosi sisälogistiikkaprosessin vaiheista

Perehdy sisälogistiikkaprosessiin vaiheisiin 360-ympäristössä, Logistiikan maailman® ja Tudi-oppaan (s. 7-20) verkkoaineistoista ja testaa tietosi sisälogistiikkaprosessin vaiheista. Valitse yksi tai useampi vaihtoehto.

Työkalut