Safeinlogplus tunnus
Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 tunnus
Euroopan unioni Euroopan sosiaalirahasto tunnus

Etusivu / Henkilöstötuottavuus / Henkilöstötuottavuuden johtaminen

Henkilöstötuottavuuden johtaminen

Henkilöstötuottavuutta voidaan tutkitusti parantaa edistämällä työyhteisön vuorovaikutusta ja hyvinvointia. Henkilöstötuottavuuden strategisessa johtamisessa on keskeistä ymmärtää henkilöstön olevan yrityksen tärkein kilpailutekijänä, jolloin hyvinvointi on tuotantotekijä.

Henkilöstötuottavuuden johtamisessa keskeistä on työelämän laatua edistävä johtamisosaaminen.

Etusivu / Henkilöstötuottavuus / Henkilöstötuottavuuden johtaminen

Henkilöstötuottavuuden johtaminen

Henkilöstötuottavuutta voidaan tutkitusti parantaa edistämällä työyhteisön vuorovaikutusta ja hyvinvointia. Henkilöstötuottavuuden strategisessa johtamisessa on keskeistä ymmärtää henkilöstön olevan yrityksen tärkein kilpailutekijänä, jolloin hyvinvointi on tuotantotekijä. Henkilöstötuottavuuden johtamisessa keskeistä on työelämän laatua edistävä johtamisosaaminen.

Taitava esihenkilö pystyy rakentamaan omalla toiminnallaan työyhteisön, joka on vuorovaikutteinen ja ratkaisukeskeinen. Esihenkilö hallitsee erilaisten vuorovaikutusjohtamisen käytännöt ja osaa soveltaa niitä tarvittaessa. Esihenkilö kuuntelee ja kannustaa työntekijöitä sekä kehittää työtä eteenpäin. Aidosti välittävä esihenkilö edistää toiminnallaan työhyvinvointia.

Lue vinkkejä hyvään johtamiseen artikkelista Marko Kesti: ”Johtaja, hyödynnä hiljaista tietoa”
Esihenkilöllä on lähijohtamisessaan erilaisia vastuita työntekijöitä kohtaan. Keskeistä on esimerkiksi toiminnan jatkuva kehittäminen työntekijöitä kuunnellen sekä häiriökäyttäytymiseen puuttuminen.

 

Lataa listaus (pdf) esihenkilöiden vastuista ja pohdi, toimitko työssäsi vastuut huomioiden.

SafeInLog-hankkeessa on tehty kattava mikro-oppimiseen tarkoitettu ihmisten johdamiseen liittyvä videosarja. Lyhyet videot antavat opastusta ja vinkkejä ihmisten vuorovaikutukselliseen johtamiseen.

Testaa tietosi sisälogistiikkaprosessin vaiheista

Perehdy sisälogistiikkaprosessiin vaiheisiin 360-ympäristössä, Logistiikan maailman® ja Tudi-oppaan (s. 7-20) verkkoaineistoista ja testaa tietosi sisälogistiikkaprosessin vaiheista. Valitse yksi tai useampi vaihtoehto.

Työkalut