Safeinlogplus tunnus
Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 tunnus
Euroopan unioni Euroopan sosiaalirahasto tunnus

Etusivu / Kokonaisvaltainen työhyvinvointi / Terveys ja toimintakyky

Terveys ja toimintakyky

Työhyvinvointiin liittyvänä tekijänä, työhyvinvointitalon alimmassa kerroksessa, talon kivijalkana, kuvataan henkilöstön terveyttä, työ- ja toimintakykyä. Tähän kerrokseen vaikuttavat erilaiset sairaudet ja vammat, mutta myös omilla elintavoilla (tupakointi, alkoholin käyttö, ravinto) on merkitystä. Riittävä uni ja työstä palautuminen ovat myös tärkeitä terveyteen ja työkykyyn vaikuttavia tekijöitä.  Tämän kerroksen kehittämisestä päävastuu on henkilöstöllä itsellään. Työpaikka voi kuitenkin tukea henkilöstöä terveellisiin ja työkykyä tukeviin positiivisiin valintoihin esimerkiksi tarjoamalla mahdollisuuden lounasravintolan, liikunta-/kulttuuriseteleiden, työsuhde polkupyörien käyttöön tai toimimalla savuttomana työpaikkana.

Terveyttä ja työkykyä tukevan työpaikan keinoihin voit tutustua tarkemmin Työterveyslaitoksen Elintavat-verkkosivustolla.

Testaa tietosi sisälogistiikkaprosessin vaiheista

Perehdy sisälogistiikkaprosessiin vaiheisiin 360-ympäristössä, Logistiikan maailman® ja Tudi-oppaan (s. 7-20) verkkoaineistoista ja testaa tietosi sisälogistiikkaprosessin vaiheista. Valitse yksi tai useampi vaihtoehto.

Työkalut